Stil in mij

Photo by Travis Grossen

Word je bewust van de woorden die je zegt. We kunnen de woorden die we spreken niet zien. Maar woorden hebben een voortdurende energie. Wees niet bang voor de ruimte en de tijd van juist die stilte tussen woorden. Dat zijn de momenten dat je met wijsheid  overlegt, wat je vervolgens zal doen of zeggen.

Je hoeft niet altijd met woorden te antwoorden. Je kunt antwoorden met een begripvol knikje, een knuffel, met acceptatie, vergeving, met een blik van zachtheid in je ogen, met een stille glimlach. Soms kan stilte het best mogelijke antwoord zijn. Om vriendschap te sluiten met “stilte”, zal je eerst bevriend moeten raken met jezelf, Ja,…. je eigen beste vriend worden.

Je zult merken dat je jezelf gaat waarderen en koesteren, want zo zie en ervaar jij je dierbaren om je heen toch ook! Vaak zijn mensen bang voor stilte omdat ze nooit hebben leren vriendschap met zichzelf te sluiten. Open de deur naar je hart.

Als het stroef is, kraakt en kreunt, geef het liefdevol een duwtje en nog eens net zolang totdat het opengaat. Creëer een moment voor jezelf, een ruimte waar je hart kan ademen waar je ziel kan glimlachen, je kunt genieten van de rust in het moment. Dan hoor je de woorden die in de stilte in je hart fluisteren. Je zult je realiseren dat stilte, deze ” Words of Whispers”, je hart met schoonheid versieren. Voor mij is schoonheid als een sleutel. Schoonheid vind ik in overvloed in de natuur, daar vind ik de stilte en ruimte om te zijn met open hart. Vanuit hier ontstaat, telkens opnieuw, de inspiratie, creatie en het geluk en plezier voor onder andere het maken van Nature Art en Fotografie. Door  afgelopen jaren veel tijd in de natuur door te brengen ben ik steeds meer tot mijn eigen essentie gekomen. De natuur als spiegel , heeft mij laten voelen met alles in verbinding te kunnen zijn, te ervaren onderdeel te zijn van een groter geheel, zachter en zoveel krachtiger en liefdevoller. Hieruit is de liefde voor het coachen van mensen in de natuur ontstaan.  Het vastleggen van die voor mij bijzondere momenten van verwondering die ik ervaar zowel in mezelf en in de natuur,  de “schoonheid”ervan.  Op dat moment komt alles bij elkaar, is alles één.

Het beeld spreekt voor zich en de schoonheid ervan kan ik doorgeven door het te delen. “Schoonheid” ontgrendelt alle verborgen plaatsen (hidden treasures). Die plaatsen die vertrapt en gekwetst zijn, die plekken die als pijnlijk worden ervaren en healing nodig hebben, de plekken die we diep verbergen maar diep van binnen juist aangeraakt willen worden. Schoonheid verfrist, schoonheid voedt, schoonheid troost, ontroert, raakt en schoonheid heelt. Het vormt het landschap van je hart. De hele dag door, kijk om je heen,… je vindt het. Stil staan bij de kleine dingen en het besef dat niets vanzelfsprekend is maakt je dankbaar.      Begroet de zon,.. praat met de maan,.. vertel de kleine bloeiende bloem hoe mooi het is,… en geef het dan terug aan de wereld. Is dat niet waar het in het leven om draait! Ik ben dankbaar voor dit leven, dit ene fysieke leven dat we hier op aarde hebben,..het is meer dan kostbaar. Je zult ontdekken dat je niets anders nodig hebt. Dankbaarheid zal de deurstop zijn die de deur naar je hart openhoudt. Vrede en nederigheid zullen de poortwachter zijn. Koester je hart, want het is vanuit die plek waar je voluit leeft.

Wil je je ook (weer) blij en vrij met jezelf voelen, jezelf de moeite waard vinden, in stilte met jezelf kunnen zijn zonder heel eenzaam, onrustig en/of angstig te worden, verlang je ernaar dat je leven in plaats van moeizaam weer moeiteloos gaat, geef je op voor een  ” The Art of Being” journey.  Je hoeft het niet alleen te doen, samen kom je verder. Altijd fijn als je je reactie hieronder deelt.

Plaats een reactie